|
De Food Pilot beschikt over meer dan 50 food processing toestellen op semi-industriële schaal die door de agro-voedingsindustrie worden gebruikt om innovaties uit te werken.
Het toestellenpark omvat zowel toestellen voor zuivel, vlees als plantaardige producten. Er is gekozen voor een conventionele basisapparatuur alsook enkele innovatieve procestechnologieën. Een breed gamma aan bewerkingen is mogelijk, zoals vermalen, emulgeren, vormgeven, pasteuriseren, steriliseren, beluchten, rijpen, bakken, drogen, roken, verpakken enzovoort.
Waarom piloottesten? Op productielijnen op semi-industriële schaal kan u nieuwe ingrediënten, recepten of processen uittesten en verkrijgt u representatieve resultaten die het proces opschaalbaar maken naar uw industriële lijn. Piloottesten in de Food Pilot zijn een gelegenheid voor het optimaliseren van het proces, met weinig gebruik van grondstoffen, zonder de eigen lijn te moeten stopzetten, en met deskundige begeleiding. U kan er tevens teststalen produceren om te presenteren aan potentiële klanten. Op die manier maken piloottesten deel uit van een haalbaarheidsstudie.
Hoe gaan we te werk? Voor testen met piloottoestellen ontvangt u een gedetailleerde offerte. Bij akkoord worden de testen ingepland. Indien dit voor uw proef een meerwaarde biedt, werken we een ‘experimental design’ uit en doen we een statistische verwerking van uw resultaten. Onze operatoren bedienen de piloottoestellen, terwijl u kan meekijken hoe uw product evolueer
Na afloop van de testen neemt u de teststalen mee. De parameters van het proces leren u hoe het proces op te schalen in uw bedrijf. Additionele laboanalyses bieden meer inzicht in de microbiologische, chemische en fysische kwaliteit van je product. Na afloop van de testen wordt een factuur opgemaakt.
Bij vragen of interesse in piloottesten, contacteer
Katleen Coudijzer (zuivel), +32 9 272 30 19;
Geert Van Royen (vlees en vis), +32 9 272 30 45;
Nathalie Bernaert (plantaardige producten), +32 9 272 30 61.
|