EN / NL / FR / DE

Innovatie in plantaardige producten

Type:UHT installatie SPPSoort:uht installatie
Merk:apvBeschikbaar:ja
Techniek:Verhitten

Technische Specificaties
  • Het debiet is variabel instelbaar tussen 80 en 150 l/h; de nominale capaciteit bedraagt 100 l/h
  • De voorverwarming gebeurt via een platenwisselaar of tubulair systeem (monotube) tot ca. 65°C (opwarmingstemperatuur is regelbaar)
  • Het toestel is uitgerust met een aseptische 2-traps homogenisator (upstream en downstream), in te schakelen vóór of na de sterilisatietrap
  • Sterilisatie naar temperaturen instelbaar tussen 100°C en 150°C
  • Verhitting kan gebeuren op directe wijze met stoominjectie of met stoominfusie
  • Verhitting kan gebeuren op indirecte wijze met platenwisselaar of tubulair systeem (monotube) verhit door heet water onder druk
  • Flexibele heethoudtijden: keuze tussen volgende tijden is mogelijk: 3 – 6 – 15 – 30 – 60 – 180 – 240 – 300 seconden
  • Terugkoeling naar ca. 65°C gebeurt door een flash-cooler bij het directe systeem
  • Terugkoeling naar ca. 65°C gebeurt door een platenwisselaar of tubulair bij het indirecte systeem
  • Koeling naar afvultemperatuur met leidingwater of ijswater
  • Keuze tussen een Rapak Bag-in Box afvulsysteem (2 tot 30 l) of manueel afvulsysteem is mogelijk. Steriele zakken van 2 of 10 l kunnen voorzien worden
  • Voor de behandeling van viskeuze vloeistoffen (tot max. 20.000 cP bij 20°C) en vloeistoffen met vaste deeltjes (Ø max. 10 mm) is een geschraapte warmtewisselaar (type VT 422 met 2 verhittings- en 2 koelcilinders) beschikbaar, eveneens met instelbare heethoudtijden
  • Toepassings gebieden
  • Hittebehandeling van vloeibare voedingsproducten

  • Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01