EN / NL / FR / DE

Innovatie in plantaardige producten

Type:High shear vacuum mixer Soort:Labmaster
Merk:DaniatechBeschikbaar:ja
Techniek:Mengen en verkleinen

Technische Specificaties
  • Procesvat met nuttige inhoud tussen 50 en 100 L
  • Verhitten via stoom in de dubbele wand tot maximaal 120°C , afkoelen via koelwater in de dubbele wand
  • Variabel instelbare overdruk tussen 2 tot max 3.6 bar; en onderdruk tot -0.8 bar
  • Intern mix systeem met rotor-stator. Rotatiesnelheid tussen 32 en 3600 rpm instelbaar.
  • Maximum viscositeit: 70 000 cP
  • schraper-roerelement aanwezig
  • 2 trechters en een vacuümsysteem voor inzuigen van droge ingrediënten en vloeistoffen in het procesvat, onder het vloeistofniveau. Vacuüm tot -0.8 bar in de kopruimte van het vat
  • Logging van procesparameters: alle temperaturen, drukken, en rotatiesnelheden op elk moment
  • Alle machineonderdelen die in contact komen met levensmiddelen in roestvast staal AISI 316L of voedingsgeschikte kunststoffen
  • Toepassings gebieden
  • Een 'vacuum high shear mixer' maakt de moeilijkste bereidingen mogelijk, dankzij de combinatie van het vacuum, high shear, verwarmen, koken en koelen.
  • Geschikt voor bereiding van gerecombineerde melk, custard, plantaardige room, yoghurtdrinks, hummus, chutney, fruitbewerkingen, sauzen, proteïne drinks, plantaardige zuivelanalogen, zoals amandelmelk, smoothies, limonades en concentraten

  • Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01