Het debiet is variabel instelbaar tussen 80 en 150 l/h; de nominale capaciteit bedraagt 100 l/h
De voorverwarming gebeurt via een platenwisselaar of tubulair systeem (monotube) tot ca. 65°C (opwarmingstemperatuur is regelbaar)
Het toestel is uitgerust met een aseptische 2-traps homogenisator (upstream en downstream), in te schakelen vóór of na de sterilisatietrap
Sterilisatie naar temperaturen instelbaar tussen 100°C en 150°C
Verhitting kan gebeuren op directe wijze met stoominjectie of met stoominfusie
Verhitting kan gebeuren op indirecte wijze met platenwisselaar of tubulair systeem (monotube) verhit door heet water onder druk
Flexibele heethoudtijden: keuze tussen volgende tijden is mogelijk: 3 – 6 – 15 – 30 – 60 – 180 – 240 – 300 seconden
Terugkoeling naar ca. 65°C gebeurt door een flash-cooler bij het directe systeem
Terugkoeling naar ca. 65°C gebeurt door een platenwisselaar of tubulair bij het indirecte systeem
Koeling naar afvultemperatuur met leidingwater of ijswater
Keuze tussen een Rapak Bag-in Box afvulsysteem (2 tot 30 l) of manueel afvulsysteem is mogelijk. Steriele zakken van 2 of 10 l kunnen voorzien worden
Voor de behandeling van viskeuze vloeistoffen (tot max. 20.000 cP bij 20°C) en vloeistoffen met vaste deeltjes (Ø max. 10 mm) is een geschraapte warmtewisselaar (type VT 422 met 2 verhittings- en 2 koelcilinders) beschikbaar, eveneens met instelbare heethoudtijden
Toepassings gebieden
Hittebehandeling van vloeibare voedingsproducten
Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01