Verhitten via stoom in de dubbele wand tot maximaal 120°C , afkoelen via koelwater in de dubbele wand
Variabel instelbare overdruk tussen 2 tot max 3.6 bar; en onderdruk tot -0.8 bar
Intern mix systeem met rotor-stator. Rotatiesnelheid tussen 32 en 3600 rpm instelbaar.
Maximum viscositeit: 70 000 cP
schraper-roerelement aanwezig
2 trechters en een vacuümsysteem voor inzuigen van droge ingrediënten en vloeistoffen in het procesvat, onder het vloeistofniveau. Vacuüm tot -0.8 bar in de kopruimte van het vat
Logging van procesparameters: alle temperaturen, drukken, en rotatiesnelheden op elk moment
Alle machineonderdelen die in contact komen met levensmiddelen in roestvast staal AISI 316L of voedingsgeschikte kunststoffen
Toepassings gebieden
Een 'vacuum high shear mixer' maakt de moeilijkste bereidingen mogelijk, dankzij de combinatie van het vacuum, high shear, verwarmen, koken en koelen.
Geschikt voor bereiding van gerecombineerde melk, custard, plantaardige room, yoghurtdrinks, hummus, chutney, fruitbewerkingen, sauzen, proteïne drinks, plantaardige zuivelanalogen, zoals amandelmelk, smoothies, limonades en concentraten
Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01