EN / NL / FR / DE

Innovatie in zuivelproducten

Type:Cryogene vriestunnelSoort:beluchtingsmachine
Merk:tetra hoyerBeschikbaar:ja
Techniek:Koelen en vriezen

Technische Specificaties
  • Tunnelvriezer, cryogeen systeem: koelvloeistof N2 (met een kookpunt op -196°C), wordt rechtstreeks op de producten verneveld in de tunnel.
  • De tunnel bevat 3 zones met nozzles voor sproeien van de koelvloeistof
  • Transportband lengte 5 m, breedte 0,6 m
  • Instelbare snelheid van transportband bepaald de verblijftijd, vaak orde van enkele minuten
  • Tunneltemperatuur in te stellen van -40°C tot -120°C. Temperatuurregeling d.m.v. ventilatie en gasinlaat
  • Toepassings gebieden
  • Cryogeen koelen en vriezen laat toe de temperatuur snel te laten zakken.
  • Toepassing voor:
  • (1) maken van IQF producten (individually quick frozen products) zoals erwtjes, aardbeien, ham blokjes
  • (2) celstructuren niet beschadigen, voor behoud van textuur bij vlees, groenten, fruit en bereide maaltijden.
  • (3) korstvriezen, door bevriezen van enkel het productoppervlak, voor behoud van vorm (bij gegolfd roomijs), vermijden van vochtverlies (bij vlees) en fijner slicen (salami of taart).
  • (4) betere hygiëne door snellere rem van groei micro-organismen

  • Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01