Over Food Pilot

De Food Pilot helpt bedrijven, labo’s en overheden met uitdagingen in de agrovoeding, zoals het verbeteren van voedingsproducten of productieprocessen. Via co-creatie worden oplossingen gerealiseerd aan de hand van piloottesten in de proeffabriek, analyses en advies.

10-jarig bestaan

10 jaar geleden besliste de Vlaamse minister van Economie dat de pilootinfrastructuur en het technisch advies voor de voedingssector stevig uitgebreid mocht worden. Het bestaande “Rijkszuivelstation” in Melle, deel van ILVO, investeerde, samen met Flanders’ FOOD, in multifunctionele, semi-industriële machinerie en vooral ook in kennis en een geoliede begeleiding van innoverende en oplossing-zoekende bedrijven. Tijd voor een terugblik! Tijd ook om naar de toekomst te kijken: welke bijkomende apparaten zijn er in aantocht, en welke extra expertises worden er uitgebouwd?


Onze missie

De Food Pilot biedt een geïntegreerd pakket aan dienstverlening, dat het gehele ontwikkelingstraject bestrijkt, maar dat wordt afgestemd op de vraag van de klant. Zo is het mogelijk ondersteuning te vragen bij één of meerdere stappen in het traject.

Food Pilot

10 jaar begeleiding

Na 10 jaar mogen we trots zeggen dat de Food Pilot een druk bezochte plaats is. Jaarlijks komen meer dan 300 bedrijven op een zogenaamd ‘eerste adviesgesprek’. Dat is niet alleen gratis en vrijblijvend, maar ook best intensief, met meerdere experts aan tafel die luidop mee nadenken over het aangevoerde onderwerp of probleem.

Food Pilot

Op naar de toekomst

Als slot wijst Joris Relaes, administrateur generaal van ILVO, naar de maatschappelijke rol om volop in te zetten op een duurzame agrovoedingsketen. Dit past binnen de Green Deal doelstellingen van de Europese Commissie, die we als ILVO mee onderschrijven. Daarvan getuigt ook de oproep van minister Hilde Crevits aan de ‘Voedselveranderaars’ om mee te werken aan de strijd tegen voedselverliezen en aan de eiwitshift waar de Vlaamse Overheid mee de schouders onder zet.

Project partners
Flanders' FOOD logo ILVO

Vragen?

Contacteer ons