We onderzoeken alternatieve eiwitbronnen voor evenwichtige, smaakvolle, gezonde en veilige voeding
EiwitdiversificatieFood Pilot
De Food Pilot is een pilootfaciliteit met voedingsverwerkingsmachines, labo’s en voedingsdeskundigen. De Food Pilot begeleidt bedrijven, labo’s en overheden met uitdagingen in voedselverwerking. Je kan er terecht voor de ontwikkeling van nieuwe producten, verbetering van processen, bepaling van houdbaarheid, smaak, allergenen, duurzaamheid enzovoort. Oplossingen worden gerealiseerd via co-creatie en in alle confidentialiteit. Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. De Food Pilot is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Flanders’ FOOD.
Onderzoeksthema's
Piloottesten
Labo analyses

Bepalen en eventueel verlengen van de houdbaarheid
Parameters die aangeven hoe het product gemaakt is
Met getrainde keurders in een professioneel smaakabo of analyse van aromacomponenten met GC-MS

Voor detectie van voedselallergenen

voor detectie van bederf, hygiëne-indicatoren en pathogenen
Prospectie en analyse van productiemachines en ruimtes

Detectie residuen van diergeneesmiddelen en contaminanten

Kwaliteitsbepaling van honing

Detectie van GGO in voeding en voeder

Bepaling antimicrobiële activiteit