Food Pilot

De Food Pilot is een pilootfaciliteit met voedingsverwerkingsmachines, labo’s en voedingsdeskundigen. De Food Pilot begeleidt bedrijven, labo’s en overheden met uitdagingen in de agrovoeding. Je kan er terecht voor de ontwikkeling van nieuwe producten, verbetering van processen, bepaling van houdbaarheid, smaak, allergenen, duurzaamheid enzovoort. Oplossingen worden gerealiseerd via co-creatie en in alle confidentialiteit. Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. De Food Pilot is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Flanders’ FOOD.

Hoe werken we?
Food Pilot

Piloottesten

Vind hier het overzicht van processing apparatuur

Piloottesten
Food Pilot

Labo analyses

Vind hier het overzicht van mogelijke kwaliteitsbepalingen

Labo analyses

Onderzoeksthema's

Expertise rond actuele thema's

Onderzoeksthema's

Onderzoeksthema's

  • We onderzoeken alternatieve eiwitbronnen voor evenwichtige, smaakvolle, gezonde en veilige voeding

    Eiwitdiversificatie

Piloottesten

Labo analyses

Food Pilot

Bepalen en eventueel verlengen van de houdbaarheid

Food Pilot

Met getrainde keurders in een professioneel smaakabo of analyse van aromacomponenten met GC-MS

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Ontvang aankondigingen van demoworkshops, studiedagen, nieuwe voedingsmachines in de proeffabriek, nieuwe voedingsanalyses,...